Firstlook 2016 – Hoe was het dit jaar?

De Jaarbeurshallen in Utrecht waren een week geleden in het weekend weer gevuld met gamers die op zoek waren naar toffe titels, goodies en ander vermaak. De verwachtingen waren hoog gespannen voor het grootste gaming festival van de Benelux! Voor het eerst sinds jaren was de beurs geopend voor alle leeftijden, er waren exclusives en meer een focus op comicbooks. Wist het weer een leuk weekend neer te zetten? Was het weer vernieuwend, waren er genoeg ”first” look games? Hier is onze mening van het grootste gaming evenement van de Benelux!

Hoe ging het de voorgaande jaren?

Als we kijken naar Firstlook 2014, dan was dat een editie die niet bepaald goed bevallen is. Weinig nieuwe games, veel games die dus al uit waren en je miste een beetje het ”firstlook” gedeeld te van het evenement Firstlook! Het jaar daarop Firstlook 2015 was alles al een stuk beter, ze probeerden een nieuwe stap te zetten qua E-Sports en dat was aardig gelukt maar, het was het toch net niet helemaal. Dat kwam onder andere omdat je 2 soorten kaartjes ervoor moest kopen. Wel was het dat jaar, veel vernieuwing en aardig wat nieuwe stands.

Welke games waren er onder andere dit jaar allemaal te spelen?

Deze editie van Firstlook pakte onder andere Ubisoft groots zo was: Armored Core: For Answer en South Park: The Fractured But Whole kon je spelen op Firstlook. Na Ubisoft pakte Playstation ook aardig uit want zo kon je onder andere veel ontdekken over de Playstation VR en dat is niet alles want ook horizon zero dawn kon je spelen! Ook waren er dit jaar weer een aantal games te spelen die eigenlijk al uit zijn zoals: FIFA 17, CSGO, Rocket League en noem maar op..

Firstlook, voor alle leeftijden?

Voor het eerst sinds jaren, is firstlook nu open voor alle leeftijden. Voorgaande edities was het altijd zo dat je minimaal 13 jaar moest zijn, zo niet? Dan kwam je ook niet binnen! Dit jaar was het dus voor alle leeftijden, maar betekend dat dan ook dat je alle games kon spelen zoals bijvoorbeeld Call of Duty? Uhm.. nee. Uit eindelijk bepalen standhouders zelf wat de leeftijd categorie is van hun games. Ben je te jong voor die bepaalde games? Dan mag je die dus ook niet spelen op het evenement. Nu is het wel zo dat ze niet altijd om je ID vragen of vragen of je wel echt de juiste leeftijd bent, dus als je eventueel je baardje laat staan de volgende keer genoeg oudere games spelen.

Maar stel je voor je gaat met je vader naar Firstlook en je bent zelf misschien net 8 jaar oud, heb jij dan zelf wel genoeg te doen? Dat antwoord was voor dit jaar een duidelijke nee. Als je het dan voor alle leeftijden maakt (wat voor ons niet had gehoeven), pas je doelgroep van het gehele evenement dan ook aan. Zo was er onder andere een aantal kraampjes die gingen over masturberen, en tja.. kleine Koen weet natuurlijk helemaal niet wat dat allemaal inhoudt.. Kortom: er was dit jaar te weinig voor echt jonge kinderen. Dat kwam onder andere omdat er weinig van Nintendo te zien en te doen was.

Genoeg vernieuwing?

Zoals je kon lezen in de inleiding, waren de vorige edities een hoop struggles met de vernieuwing van het evenement. Helaas, ook deze editie was het qua vernieuwing niet altijd op zijn best. Vorig jaar probeerde ze het dus met E-Sports, nou dat liep niet helemaal lekker. Maar dit jaar was het ”vernieuwende” aan Firstlook blijkbaar de comic books. Maar, was dat wel zo’n verstandige keuze? Is Firstlook wel de goede doelgroep daarvoor? Ze hebben ontzettend veel schrijvers, artiesten laten over vliegen van allerlei hoeken van de wereld maar het was daar nou niet bepaald druk bij dat soort stands.

naamloos-1

Wat is de eind conclusie?

Volgend jaar is er hoogst waarschijnlijk weer een nieuwe editie van het evenement Firstlook, alleen zou het leuker als er een aantal dingen gaan veranderen aan het evenement. De benaming van het evenemnt: ”Firstlook” kan beter worden vervangen door een andere naam zoals: Gaming Festival of een hele andere naam. Elk jaar, ook dit jaar.. is het weer mogelijk om een heleboel oude games te spelen. Op zich hoeft dat geen nadeel van het evenement te zijn, alleen hou het wel ”Firstlook” achtig. Zo kon je bijvoorbeeld Dead Rising 4 spelen, maar was dit alleen mogelijk om te spelen voor VIP’S. Uhh? Hallo? FIRSTLOOK? was het evenement toch? Na dat Firstlook imprensiepe niet alleen voor games zijn proberen ze de laatste jaren toch wel wat meer naar een grotere doelgroep te gaan. Zo zag je dit jaar dat er best veel aandacht was voor costplay. Alleen, maak dit dan ook op een goede manier duidelijk aan het publiek! Buiten dat was het over het algemeen een tof evenement, maar kunnen er nog een hoop dingen beter en hopelijk komen ze de volgende editie van Firstlook er ook beter achter wat nou hun doelgroep is die ze willen gaan bereiken!

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.